annemie van attenhoven

Annemie Genshin Van Attenhoven

Een eerste verblijf in augustus 2000 in Zenklooster La Gendronnière in de streek van de Loire is het beginpunt van een intensieve periode van zenbeoefening.  In 2002 onvangt ze er de voorschriften – Jukai ceremonie – van zenmeester JP Taiun Faure.  Sinds 2000 beoefent ze op regelmatige basis in  Kannon Dojo van Brussel en vanaf 2003 in de Sho Do Dojo in Halle. In deze periode begint ze haar reis langs verschillende zenboeddhistische tempels in Europa.

Tijdens een sabbat jaar in 2012  neemt ze deel aan een ango van zes weken in zenklooster Ryumonji en besluit er te blijven. In mei 2015 wordt ze door zenmeester Olivier Reigen Wang-Genh, abt van Ryumonji, gewijd tot zenboeddhistische non (Tokudo-ceremonie). Ze ontvangt de Dharma naam Genshin en wordt zijn leerling. Ze verblijft regelmatig langere tijd in het klooster.

In de periode 2012-2013 volgt ze een opleiding en behaalt ze het diploma van leerkracht Boeddhisme uitgereikt door de Boeddhistische Unie van België in het kader van een officiële erkenning van het Boeddhisme in België.

Ze deed de Hossen Shiki ceremonie met zenmeester Olivier Reigen Wang-Genh, Saikawa Roshi et zenmeester Raphaël Triet. Hossenshiki is de shusso-ceremonie, de ceremonie van de eerste leerling waarbij zij aan de hand van vraag en antwoord bewijst dat hij de leer begrepen heeft. Het is een publieke bevestiging van de monnik.

Gedurende deze jaren werkte ze als websitebeheerder op de communicatiedepartementen van oa Vluchtelingenwerk, Artsen Zonder Grenzen en Handicap International.

Ze is getrouwd met Konrad Maquestieau, zenmonnik en leraar audiovisuele kunsten in De Kunsthumaniora in Antwerpen.

www.zenaroundtheclock.be

https://www.facebook.com/annemie.vanattenhoven

https://www.instagram.com/avanattenhoven/