Meditatieweekend in stiltecentrum Rosario olv Kosan Maquestieau

Meditatieweekend in stiltecentrum Rosario olv Kosan Maquestieau

Tijdens het weekend van 28-30 april 2017 kan je deelnemen aan een meditatieweekend  onder leiding van Zenleraar Konrad Kosan Maquestieau.  De retraite gaat door in het stiltecentrum Rosario in Bever. Het weekend wordt georganiseerd door de Sho Do dojo van Halle in Rosario.
Iedereen is welkom, zowel beginnelingen als  gevorderden. Er is vertaling naar het Frans voorzien.

Beginnelingen worden door ervaren monniken of nonnen gedurende de volledige duur van de retraite begeleid. Ze krijgen een initiatie en  verschillende gelegenheden om vragen te stellen.

Op het einde van het weekend zullen Bodhisattva-wijdingen plaatsvinden (het ontvangen van de Boeddhistische voorschriften). Mensen die hiervoor interesse hebben dienen ten minste voor 15 september contact met ons op te nemen.

Wat is een sesshin?

Een sesshin is een meditatieweekend: een periode waarop beoefenaars zich afzonderen om in alle rust en kalmte zazen te beoefenen, samu (alle karweien die hierbij nodig zijn zoals koken, poetsen…) en studie van de Dharma (boeddhistische leer). Het is een uitgelezen moment om eens letterlijk stil te staan en met de gemeenschap van zen-beoefenaars te mediteren en samen te leven. Sesshin betekent letterlijk zijn eigen geest raken. Aan een sesshin deelnemen is leren de geest van zazen (= zitmeditatie) te integreren in dagelijkse activiteiten.

Iedereen kan aan een sesshin deelnemen. Voor beginnelingen is een sesshin een gelegenheid om kennis te nemen met alle aspecten van de zen-beoefening. Voor gevorderden is het een verdere uitdieping van de beoefening.

LEES VERDER: WAT IS EEN MEDITATIEWEEKEND?

Konrad Kosan Maquestieau

portret Kosan Konrad Maquestieau

Zenmonnik Kosan Konrad Maquestieau

Hij maakt kennis met de zenbeoefening in 1990. In 1992 ontmoet hij Roland Yuno Rech. Hij krijgt de bodhisattva-wijding (jukai) in 1993 en de monnikwijding in 1995 (tokudo). Sindsdien beoefent hij talrijke sesshin’s met zijn leraar in België (Maredsous, Godinne) en in Frankrijk (La Gendronnière). In de zomer 2014 volbrengt hij de Hossen-ceremonie (eerste leerling ceremonie) in La Gendronnière onder leiding van de abt Raphaël Doko Triet. In de zomer 2015 verkrijgt hij Dharma-overdracht van zijn leraar en wordt hij als dusdanig zelfstandige zenleraar.

Tussen 1995 en 2002 is hij één van de verantwoordelijken van de Kannon Dojo in Brussel. Sinds 2005 leidt de dojo van Halle (België). Hij leidt verschillende zazendagen in België in het buitenland.

Hij werkt in de audiovisuele sector (o.a. VRT, Cinematek). Sinds 1995 onderwijst audiovisuele kunsten aan jonge mensen.

Wanneer?

De retraite begint op vrijdagavond 28 april.  Je bent welkom vanaf 18 uur, de maaltijd wordt opgediend om 20 uur. Het vertrek is voorzien op zondagmiddag 30 april om 16 uur.

SCHRIJF JE HIER IN >

Prijs

115 euro
Studenten en uitkeringsgerechtigden: 95 euro
Je betaalt per overschrijving op het volgende nummer.

Zenboeddhistisch Centrum Halle vzw
Rekeningnummer BE50 7340 3277 7218 BIC: KREDBEBB
Subject: sesshin Rosario

Plaats

Stiltecentrum Rosario, Poreel 10a, 1547 Bever
Bijkomende inlichtingen over Rosario

BEKIJK DE FOTO’S VAN DE LENTESESSIE IN ROSARIO

Mee te brengen

  • Gelieve pantoffels mee te brengen voor binnen.
  • Er zijn lakens, dekens en handdoeken ter plaatse.
  • We eten uit kommen. Gelieve een eetkom + doekjes + lepel mee te brengen – voor wie geen doekjes heeft is een keukenhanddoek of servet voldoende
  • Een zafu (meditatiekussen) + zafuton –(mediatiematje) – als je er geen hebt of je komt met het openbaar vervoer , gelieve een mail te sturen naar annemie@zenhalle.be.

Voor beginnelingen

Er zijn zafu’s en zafutons ter plaatse
Donkere en losse kledij voor de meditatie meebrengen

Inschrijven

Stuur een mail naar annemie@zenhalle.be om je in te schrijven. 

Categorie: Activiteiten , Blog , home , Nieuw