Het ontvangen van de Boeddhistische voorschriften

Onderricht door Kosan Maquestieau

Omdat de zenmeditatie geen wellness techniek is, maar een spiritueel pad, kunnen degenen die dat wensen, vragen om de boeddhistische voorschriften te ontvangen. Dat gebeurt tijdens een ceremonie – de jukai ceremonie – waar je een kesa (rakusu) ontvangt die je meestal zelf hebt genaaid. Deze kesa draag je tijdens de meditatie en andere spirituele activiteiten.

Een volgende stap – voor degene die zich geroepen voelen – is de tokudo-ceremonie. Tokudo betekent letterlijk ” de weg realiseren“. Deze stap wordt gemarkeerd met een ceremonie waar je je verbindt aan één bepaalde leraar en je van de beoefening het centrum van je leven maakt. Tijdens de tokudo-ceremonie ontvang je dezelfde voorschriften als tijdens de jukai-ceremonie. Je kan de voorschriften meermaals ontvangen wat je engagement op de weg versterkt.

Het onderricht gaat door in de dojo van Luik en neemt een volledige dag in beslag. Iedereen is welkom ook beginnelingen en personen die al jukai en tokudo hebben gedaan . Er is vertaling naar het Nederlands voorzien.

Programma

8h Ontvangst

8h30-10h Zazen

10h-10h30 Pauze , koffie , thee, koekjes

10h30-12h15 : Onderricht

12h30 -14h: maaltijd (iederren brengt picnic mee, soep is ter plaatse voorzien) – samu  – pauze

14h-16h : onderricht gevolgd door een korte zazen

16h : koffie , thee, koekjes

16h30 Einde

Tarief : 12€

zensoto.liege@gmail.com

Wanneer

Zaterdag 18 april 2020 – 8 uur

Waar

Centre de l’Harmonie Paisible
Rue Adrien de Witte, 14 – 4020
Liège (Belgique)