Sesshin met Konrad Kosan Maquestieau – 13/14 oktober 2018

Sesshin met Konrad Kosan Maquestieau – 13/14 oktober 2018

Tijdens het weekend van 13-14 oktober 2018 kan je deelnemen aan een meditatieweekend onder leiding van Zenleraar Konrad Kosan Maquestieau. Het weekend gaat door in Russeignies, aan de voet Mont de l’Enclus op een boogscheut van Doornik en wordt georganiseerd door de dojo van Lille.

Iedereen is welkom, zowel beginnelingen als  gevorderden. De voertaal is Frans – er is vertaling voorzien naar het Nederlands. 

Beginnelingen worden door ervaren monniken of nonnen gedurende de volledige duur van de retraite begeleid. Ze krijgen een initiatie en verschillende gelegenheden om vragen te stellen.

Wat is een sesshin?

Een sesshin- meditatieweekend is een periode waarop we ons afzonderen om in alle rust en kalmte te mediteren. Iedereen kan aan een sesshin deelnemen. Beginners krijgen een aangepaste ontvangst waarbij uitleg wordt gegeven over de meditatiehouding en het verloop van een dag. Sesshin betekent “de geest tot rust brengen” dankzij de beoefening van zazen  – zitmeditatie, eenvoudige rituelen, stille maaltijden en gezamenlijke activiteiten zoals koken, tuinieren, poetsen, boekhouding enz…

 Wanneer?

De retraite begint op vrijdagavond 13 oktober.  Je bent welkom vanaf 18 uur, de maaltijd wordt opgediend om 20 uur. Het vertrek is voorzien op zondagnamiddag 14 oktober rond 15 uur.

Tarief en betaling

75 euro ter plaatse te betalen
(prijsvermindering mogelijk, je kan een aanvraag doen bij je inschrijving)

Inschrijven

Je schrijft je in per mail via sesshinlille@gmail.com voor het einde van de maand september.
Voor extra inlichtingen contacteer  Roger Wolf au +33(0)6 62 68 14 82
Na ontvangst van je inschrijving zal je een mail ontvangen met de nodige praktische inlichtingen.

SCHRIJF JE SNEL IN – PLAATSEN BEPERKT !

Plaats

Het weekend gaat door in Russeignies, aan de voet Mont de l’Enclus op een boogscheut van Doornik en wordt georganiseerd door de dojo van Lille.

Le Petit Géant“,
1 rue de la Cure,
7750 Russeignies,
Belgique

Konrad Kosan Maquestieau

Portret van Konrad

Konrad Kosan Maquestieau

Hij maakt kennis met de zenbeoefening in 1990. In 1992 ontmoet hij Roland Yuno Rech. Hij krijgt de bodhisattva-wijding (jukai) in 1993 en de monnikwijding in 1995 (tokudo). Sindsdien beoefent hij talrijke sesshin’s met zijn leraar in België (Maredsous, Godinne) en in Frankrijk (La Gendronnière). In de zomer 2014 volbrengt hij de Hossen-ceremonie (eerste leerling ceremonie) in La Gendronnière onder leiding van de abt Raphaël Doko Triet. In de zomer 2015 verkrijgt hij Dharma-overdracht van zijn leraar en wordt hij als dusdanig zelfstandige zenleraar.

Tussen 1995 en 2002 is hij één van de verantwoordelijken van de Kannon Dojo in Brussel. Sinds 2005 leidt de dojo van Halle (België). Hij leidt verschillende zazendagen en sesshins in België in het buitenland.

Hij werkt in de audiovisuele sector (o.a. VRT, Cinematek). Sinds 1995 onderwijst audiovisuele kunsten aan jonge mensen.

Mee te brengen

  • Kimono of donkeren en losse kledij
  • We eten uit kommen. Gelieve een eetkom + doekjes + lepel mee te brengen – voor wie geen doekjes heeft is een keukenhanddoek of servet voldoende
  • Een zafu (meditatiekussen) + indien mogelijk zafuton –(mediatiematje)
  • Gelieve een lakenset mee te brengen (lakenhoes, onderlaken, kussensloop) en/of dekbed.
Categorie: Uncategorized