Zenboeddhisme in Halle

De zendojo van Halle biedt de mogelijkheid om driemaal per week zazen (de stille zitmeditatie) in groep en onder leiding te beoefenen. Ongeacht je herkomst, geloofsovertuiging, leeftijd, geslacht, moedertaal of wat dan ook, ben ook jij in staat de dharma (= de leer) van Boeddha te doorgronden.

We zijn een groep van zenboeddhisten die naast hun familieleven en werk op regelmatige basis samenkomen om zazen te beoefenen. We vormen de zenboeddhistische sangha van Halle. De sangha is een pijler die ons steunt en ons verder op weg helpt in onze beoefening.

De zendojo werd meer dan twintig jaar geleden als één van de eerste in België opgestart door Lieve Devos. De dojo is lid van de Belgische Zen Vereniging en als dusdanig nauw verbonden met de Association Zen Internationale, opgericht door Meester Deshimaru. De dojo is eveneens aangesloten bij de Boeddhistische Unie van België.

Vandaag staat de dojo onder leiding van zenleraar Konrad Kosan Maquestieau, leerling van de Franse zenmeester Roland Yuno Rech, eveneens leerling van Meester Deshimaru. Op die manier sluit de dojo aan bij de Japanse soto-zen traditie.

© Foto Cathy Vanleene