Zenmeditatie in Brussel

Elke donderdag zenmeditatie in centrum Brussel

De activiteiten in het Centrum Tour à Plomb worden geannuleerd tijdens de maand september. We zijn er terug op 8 oktober.

In het midden van het drukke centrum van Brussel kan je rust en stilte proeven in het nieuw gerestaureerde Centrum Tour à Plomb. Een team van ervaren zenbeoefenaars staat klaar om je in te wijden in de zenmeditatie. Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, religie, taal of wat dan ook ….

Beginnelingen komen een half uur voor het begin van de meditatie en krijgen een aangepaste begeleiding. De houding van de zenmeditatie wordt aangeleerd: de aandacht voor de juiste lichaamshouding in meditatie, het volgen van de in – en uitademing, het observeren van het opkomen en verdwijnen van gedachten. 

Online geleide meditatie blijft voorlopig doorlopen.

Door regelmatig de zenmeditatie te oefenen, kunnen we een innerlijke stabiliteit herontdekken, een standvastigheid – die ons toelaat om met vertrouwen de verschillende stadia van het leven tegemoet te gaan.

Zenmeditatie geeft ons een kostbare gelegenheid: de ervaring van onbeweeglijkheid en stilte. Blijven zitten wanneer alles beweegt, leren stil te blijven als de wereld in volle snelheid voortraast en leren zich te onthechten zijn enkele van de weldaden van zenmeditatie.

De zenmeditatie wordt begeleid door zenleraar Konrad Kosan Maquestieau et Annemie Genshin Van Attenhoven. Beiden hebben 20 jaar of meer ervaring in de zenmeditatie. 

Elke donderdag – begeleiding in NL en FR

19h30 – 20h45  – deuren open vanaf 19h
Beginnelingen komen om 19 uur en krijgen een aangepaste initiatie.

De maatregelen ivm hygiene worden gevolgd:

  • We voorzien 4m2 plaats per persoon
  • Mondmaskers zijn sterk aan te raden
  • Voorlopig reciteren we geen soetra’s
  • Er is handontsmettingsmiddel aan de ingang van je dojo
  • De instrumenten worden voor en na de zazen ontsmet en elk instrument wordt door één persoon gebruikt

Prix: 4 €

Centrum Tour à Plomb – Hageltoren
3e verdieping

Slachthuisstraat, 20-26
1000 Brussel

Heb je een vraag ?

Contact: annemie@zenhalle.be