Zazenvoormiddagen

Het ZenBoeddhistisch Centrum van Halle organiseert regelmatig meditatievoormiddagen geleid door  zenmonnik Konrad Kosan Maquestieau.

Het zenboeddhisme plaatst de zittende meditatie centraal. Het is deze zitmeditatie die iedereen in staat stelt zijn oorspronkelijke natuur terug te vinden. Het is het hart van zen met de juiste aandacht voor de houding, ademhaling en het verschijnen-verdwijnen van gedachten.

Een meditatievoormiddag bestaat uit twee meditatiemomenten. Na de eerste zazen ( zen meditatie) nemen samen we een traditioneel ontbijt in stilte. Ook beginners zijn welkom en worden begeleid door ervaren monniken of nonnen die met hen de meditatiehouding grondig doornemen.

Praktisch

De eerste zazen heeft plaats om om 7.00. Na de eerste zazen wordt er guen-mai gegeten (traditionele rijstsoep met groenten) . DE maaltijd verloopt in stilte. Een tweede zazen volgt om 10u45. Het is mogelijk om enkel voor de tweede meditatie te komen die aanvangt om 10.45u. Beginners zijn welkom om 10 uur voor een initiatie in de zenmeditatie.
Graag een mailtje naar annemie@zenhalle.be om je in te schrijven.

 Uurrooster

Aankomst vanaf 6.30u
7u – – zazen
8.30u – – ceremonie
9u – – traditioneel ontbijt met rijstsoep (guen-maï)
9.45u – – Koffie/thee en vragen voor beginnelingen
10.45u – – zazen
12.15u – – einde

Prijs: 10 € – Studenten en uitkeringsgerechtigden:  6 euro

 Meebrengen

  • eetkom + lepel + servet
  • voor beginnelingen: losse neutrale kledij. Meditatiematten en kussen zijn in de dojo in voorraad.

Wanneer ?

Zondag 30 juni 2019
Zondag 1 september 2019
Zondag 27 oktober 2019
Zondag 8 december 2019

Waar?

ZenBoeddhistisch Centrum Halle